Havnefest 1981

Dette år kunne Hornbæk Havnefester fejre 100 år jubilæum  –  og man gjorde det med ekstra “knald på “! Der blev udgivet en jubilæumsavis, som bl.a. er kilden til denne tidslinje.  Læs om Hornbæk Revyen som optakt til havnefesten. Læs meget mere her… (p.t. under opbygning)

Havnefest 1964

Dette år flyttede man havnefesten fra dens traditionelle plads på Østre Stejlebakke til selve havnen. Man satsede på at kunne være på havnens område, herunder havnepladsen og på molerne  –  og det blev en kæmpe succes – som betød, at vi stadig – helt naturligt – bruger havnen til at..Læs mere.

Havnefest 1951

Til denne fest byggede man en kopi af den gamle Stok – næsten der hvor den gamle oprindelig Stok stod – på hjørnet af Havnevej og Øresundsvej tæt på Drachmann Stenen. Senere har Nikolaj Sneum bygget den op igen – som vi kender den i dag. Læs om “Thesalonen” med..Læs mere.

Havnefest 1949

Havnen henter nu sine arrangører blandt håndværkere og de handlende. Man flerdobler nu indtægterne. Læs om bankbestyreren og skoleinspektørens nattelige besøg i Privatbanken – kassereren skulle aflevere overskuddet. Se den faste stab af arrangører. Læs mere her…. 

Havnefest 1954

Alle havnefester blev afholdt på Østre Stejlebakke – havnefesten i 1954 var ingen undtagelse. Læs om Gitte Hænnings optræden med “Farmand” på festpladsen og at Louis Miehe-Renard kom for sent til sin optræden. Om Bodil Steens optræden i den nye biograf “Scala”. Læs et kalejdoskopisk overblik over 50’ernes havnefester her…. 

Havnefest 1958

I 1958 indledtes en ny serie af havnefester – Idrætsforeningen kom med i festkomiteen – man sikrede derved flere “hænder” til arrangementer. Festen flyttedes til lørdag – søndag, mod tidligere søndag – mandag. Læs om Neptuns ankomst på stranden nedenfor stejlebakken og Volmer Sørensen som konferencier herunder “en brunhedskonkurrence”. Læs..Læs mere.

Havnefest 1946

Den første havnefest efter 2. verdenskrig. Læs om orkestermusik og revy på Badehotellet, om friluftteater i skoven og om hovedgevinsten i Havnefestlotteriet – en weekendhytte skænket af byens håndværkere. Læs mere her….

Havnefest 1904

Der er blevet afholdt havnefest, når man manglede penge til havnen. I Kaj Flors bog fra 1940 omtales den næste havnefest i rækken – En basar i 1904 – som i alt indbragte  5.000kr . Læs Paul Gerhard Arctander’s detaljerede referat om festen og nyd teksten til sangen om FISKER..Læs mere.

Havnefest 1937

Der var igen havnefest i 1937 – samme efterår kunne Hornbæk Kirke fejre sit 200 års jubilæum.  Vi har fotos og en s/h 16 mm film fra dette år. Læs mere her……